zondag 15 maart 2020

7 NOUVEAU DÉPART

Vat de belangrijkste gebeurtenissen van hoofdstuk 7 in het Nederlands samen.

DEZE OPDRACHT IS GESLOTEN.

5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Te veel vragen beantwoord op één dag. Ik heb het daarom weggehaald, maar je kunt morgen de eerste zijn om het alsnog in te voeren, als niemand anders het heeft gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joseph en Maurice zijn nog steeds bij hun broers en ontvangen een brief van hun ouders die in een kamp zitten. Er was namelijk een razzia bij hun huis geweest en ze probeerden nog te vluchten met de bus, maar werden later toch opgepakt. Henri besluit naar het kamp te gaan om zijn ouders te helpen. Hij vertelt daar dat zijn ouders helemaal niet joods zijn, maar Russisch en katholiek. De baas van het kamp belt om te kijken of het waar is en laat de ouders onmiddellijk vrij. Vader en moeder gaan in Nice wonen.
    Joseph heeft ondertussen een baantje en gaat zelfs weer naar school. Maar na een tijd komen er twee agenten voor Henri en Albert. Ze hebben een oproep voor hen; ze moeten naar Duitsland komen om daar te komen werken voor de Duitsers. Natuurlijk willen ze dit niet en dus moeten ze vluchten. Ze gaan met z’n allen naar hun ouders in Nice. Voor Joseph
    voelt het als een soort vakantie, behalve dan dat ze elke avond naar de radio luisteren om te horen of de Duitsers winnen of verliezen.
    Isis en Sara

    BeantwoordenVerwijderen