zondag 15 maart 2020

10 L'INTERROGATOIRE

Vat de belangrijkste gebeurtenissen van hoofdstuk 10 in het Nederlands samen.

DEZE OPDRACHT IS GESLOTEN.

2 opmerkingen:

  1. Joseph, Maurice en Ferdinand worden naar het verblijf van de Duitsers meegenomen, een groot hotel, en daar worden ze ondervraagd. Ze moeten een kamertje in waar een Duitse soldaat en een tolk zitten. Ferdinand wordt eerst ondervraagd, maar geeft niet toe dat het joods is. Hij wordt geslagen en bekent. Hij krijgt een groen kaartje en mag vertrekken. Daarna worden Joseph en Maurice ondervraagd. Zij moeten een nacht in het hotel blijven.
    De pastoor Buffa van de kerk
    De volgende dag worden ze weer ondervraagd, maar dan apart. Daarna moeten ze weer weg naar hun kamer in het hotel en worden ze 2 dagen niet ondervraagd. Dan moeten ze weer komen en zien ze dat de Duitse soldaat allemaal papieren met gegevens over hen heeft. Joseph en Maurice liegen dat ze katholiek zijn en Maurice moet het bewijs daarvan gaan halen, anders wordt Joseph vermoord. Maurice heeft 2 dagen de tijd. Hij gaat naar de Buffa kerk in Nice, want hij had gezegd dat ze daar communie hadden gedaan. Gelukkig wil de pastoor hen wel helpen en hij zorgt voor valse papieren.
    Maar als Maurice weer terug is zegt de Duitse soldaat dat de papieren vals zijn. De pastoor komt dan langs en wordt na 3 dagen ontvangen (het is namelijk super druk). De Duitsers laten Joseph en Maurice vrij, ze willen immers geen problemen met de Franse kerk.

    BeantwoordenVerwijderen